Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКраще не блимати: кожному другому водієві світить штраф за популярне порушення

Краще не блимати: кожному другому водієві світить штраф за популярне порушення

Этот материал также доступен на русском языке
Порушення Правил дорожнього руху може стати причиною аварійної ситуації на дорогах, тому перед тим, як порушити, слід добре подумати про наслідки та про відповідальність.

Українським водіям нагадали про штрафи за користування світловою аварійною сигналізацією (аварійка).

Раніше ми розповідали, що водії із сіл почали отримувати штрафи від 3 до 40 тисяч гривень.

Багато водіїв часто використовують аварійку не за призначенням, за що можна отримати штраф у розмірі 510 грн. А якщо такі дії водія спричинять аварію – то доведеться заплатити 1445 грн або позбутися посвідчення водія на 6-12 місяців.

Тому сьогодні поговоримо про випадки, коли можна вмикати аварійку, щоб не отримати штраф.

Якщо авто рухається із технічними несправностями. Іноді в дорозі може статися така ситуація, і автомобіль потрібно дотягнути до найближчого СТО. У даному випадку за допомогою увімкненої аварійки водій попереджає інших учасників дорожнього руху про несправності свого авто.

Також аварійку потрібно включати під час буксирування авто. Аварійні вогні сигналізують іншим водіям про ймовірну небезпеку, а також про те, що ви потребуєте допомоги.

Якщо ваше авто або ви потребуєте вимушеної зупинки. Аварійні вогні у цьому випадку допомагають зменшити ризик виникнення ДТП.

Відповідно до правил, аварійні вогні можна включити, якщо вас засліплює світло фар зустрічного автомобіля, щоб інший учасник дорожнього руху зменшив яскравість фар.

Дозволяється увімкнення аварійних вогнів при зупинці на вимогу патруля.

Якщо сталась аварія, за допомогою аварійки учасник ДТП попереджає інших водіїв про небезпеку. Цим він також їх закликає дотримуватися безпечної дистанції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні