До цих звичайних продуктів належать яблука. Що ж буде з нашим організмом, якщо вживати ці фрукти щодня?
Згідно з результатами вчених, людині достатньо з’їдати в день кілька ароматних плодів, щоб знизити ризик серцевих захворювань, інсульту та крововиливу в мозок. Вся справа в тому, що рослинні волокна, що містяться в продукті, знижують рівень холестерину в крові, а це позначається на стабілізації артеріального тиску.
Також яблука корисні для тих, хто бажає позбутися зайвих кілограмів. Клітковина, яка міститься в яблуках, сприяє насиченню організму, пригнічуючи почуття голоду.
У яблуках є антиоксиданти, які сприяють зміцненню кісток скелета, знижують ризик захворювання на бронхіальну астму та рак. Також відзначається протизапальний ефект.
Радять медики вживати яблука і для профілактики хвороби Альцгеймера та старечої втрати пам’яті.
Велика кількість корисних речовин знаходиться в шкірці яблука, але якщо фрукти у вас покупні і ви не впевнені в тому, що їх вирощували екологічно чистими без застосування важких хімпрепаратів, то краще шкірку зчищати, інакше шкоди для здоров’я буде більше, ніж користі.
Якщо ж яблука ви виростили у себе в саду та хімією їх не обробляли, то вживати їх можна разом із шкіркою.
Звичайно, як і будь-який продукт, яблука мають свої протипоказання, особливо це важливо врахувати людям зі шлунково-кишковими проблемами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти яблука.