Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіДеякі українці зможуть отримати до 9000 гривень фінансової допомоги – що для...

Деякі українці зможуть отримати до 9000 гривень фінансової допомоги – що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців опинилися у складних життєвих обставинах. Хтось залишив свій будинок і перебрався в спокійніший регіон, а хтось і зовсім виїхав з країни. Постраждалі через військові дії можуть отримати не лише гуманітарну допомогу, а й грошові виплати.

Так, українці, які після початку повномасштабної війни переїхали до Німеччини, можуть отримати додаткову фінансову допомогу у розмірі 225 євро або майже 9000 гривень. Виплати за назвою Bürgergelds (гроші для громадян) надають центри зайнятості Jobcenter. Це своєрідна допомога з безробіття.

Раніше ми розповідали, що в Україні триває виплата 1200 та 2200 гривень – хто зможе отримати і як.

З 2023 року в країні змінили принцип надання допомоги з безробіття. Тепер замість оперативного працевлаштування в країні практикують якісне навчання, яке важливіше за тимчасову роботу.

З 1 липня 2023 року центри зайнятості пропонуватимуть українським біженцям підвищення кваліфікації з додатковими виплатами 150 євро (5954,61 гривні).

Одержувачі Bürgergelds можуть здобути подальшу професійну освіту. Воно фінансуватиметься державою за програмою “Участь на ринку праці”.

Підвищити свою професійну кваліфікацію та завершити середню освіту можна протягом трьох років. Навчання фінансуватиме центр зайнятості.

Під час навчання біженці зможуть отримувати щомісячну допомогу в 150 євро. Якщо громадянин захоче брати участь у програмах підтримки у пошуку роботи з довгостроковою перспективою, йому надають доплату допомоги Bürgergeld у розмірі ще 75 євро на місяць. Таким чином, загальна сума виплат становитиме 225 євро, або 8931,91 гривні.

Українські біженці також можуть одержати інтенсивну підтримку у вигляді тренінгів. Це нова пропозиція від центрів зайнятості. Воно доступне в домашніх умовах, щоб люди могли продовжувати навчання чи роботу.

Bürgergelds можуть отримати не лише українські біженці, які ще не працевлаштувалися, а й ті, хто одержує низькі зарплати і хоче підвищити свою кваліфікацію, щоб заробляти більше.

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні