П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниТриває виплата грошової допомоги у сумі 1200 та 2200 гривень: хто зможе...

Триває виплата грошової допомоги у сумі 1200 та 2200 гривень: хто зможе отримати

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які постраждали через війну та активні бойові дії можуть отримати не лише гуманітарну допомогу, а й грошову підтримку.

В Україні триває виплата грошової допомоги мешканцям звільнених територій та евакуйованим. Так, деякі українці можуть розраховувати на фінансову допомогу від держави у розмірі 1200 та 2200 гривень.

Про те, хто може отримати такі виплати,нагадали в Міністерстві реінтеграції.

Раніше ми розповідали, що в Україні почали виплачувати грошову допомогу у сумі 4000 гривень – хто зможе отримати.

У Мінреінтеграції повідомили, що держава продовжує надавати підтримку мешканцям звільнених територій та евакуйованим до більш безпечних регіонів. Так, виплати у розмірі 1200 гривень від Червоного Хреста можуть одержати українці з деокупованих територій Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей.

На допомогу у розмірі 2200 гривень готівкою протягом 3 місяців можуть розраховувати мешканці звільнених територій Харківщини, Херсонщини та Донеччини від Міжнародної організації з міграції.

Також уряд надає допомогу громадянам, які евакуювалися з небезпечних територій спеціальними поїздами та автобусами. Дорослим виплачують по 2000 гривень, дітям та особам з інвалідністю – по 3000 гривень.

“Крім того, станом на 29 травня виплачено грошову допомогу на суму понад 50 мільйонів гривень людям, які евакуювалися з небезпечних територій Донецької, Херсонської та Запорізької областей безкоштовними евакуаційними вагонами у поїздах чи евакоавтобусами”, – йдеться у повідомленні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні