Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати ідеальну пшоняну кашу - смачну і без гіркоти

Як приготувати ідеальну пшоняну кашу – смачну і без гіркоти

Этот материал также доступен на русском языке
Пшоняна каша дуже корисна для нашого здоров'я, але часто при приготуванні вона може гірчити. Як це виправити і чи можна їсти таку кашу?

Насамперед поговоримо про причини появи гіркоти у пшоні. Найчастіше воно може гірчити за зміни якості зерна, наприклад, під час зберігання зерно намокло або відволожилося.

Раніше ми розповідали, як пшоно допомагає при циститі.

У такому разі на зернятках може з’явитися пліснява і буде видно сліди гниття. Також гіркота може з’явитися, якщо при збиранні зерна на полі у пшоно потрапили інші рослини.

Гірчити каша може і за неправильного приготування.

Але досвідчені господині знають, що треба робити, щоб запобігти гіркому смаку.

Найголовніше – крупу потрібно ретельно промити у теплій та холодній воді. Спочатку крупу потрібно залити гарячою водою на 20 хвилин, а потім добре промити під холодною проточною водою.

Також промивання можна поєднати із варінням. Для цього пшоно заливають водою і доводять до кипіння, а потім воду зливають і заливають чистою водою знову. Процедуру потрібно повторити хоча б двічі.

Але найкраще замочити крупу на 5-6 годин у холодній воді, щоб вона максимально промилася.

Можна пшоно підсушити на сковороді до золотистого кольору. Така процедура допоможе позбавитися гіркоти.

Якщо навіть після цих маніпуляцій каша все одно буде гіркою, краще відмовитися від її вживання, інакше можна нашкодити здоров’ю. Швидше за все, проблема в самому зерні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні