Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 22 травня

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 22 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Російські окупанти вночі завдали масованого ракетно-авіаційного удару, вибухи пролунали у Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Херсоні.

Для ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка, противник знову використав ЗРК С-300, які не є високоточною зброєю. Це ще раз наголошує на тактиці терору з боку Російської Федерації. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

Минулої доби сталося 37 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах, на деяких ділянках державного кордону діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

На Куп’янському напрямі противник не припиняє спроб покращити тактичне становище.

Протягом доби вів невдалі наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам’янка, Колодязне, Червоне Перше, Петро-Іванівка, Фіголовка, Новомлинськ, Західне, Моначинівка, Масютівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби ворог вів наступальні дії у напрямку Івано-Даріївки, успіху не мав.

Наніс авіаудари у районі Невського. Артилерійські обстріли зазнали Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне та Спірне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Бої за місто Бахмут продовжуються. Минулої доби противник безуспішно намагався відновити втрачені позиції на південь від населеного пункту Іванівське. До того ж, вів наступальні дії у напрямку Григорівки, успіху не мав. Наніс авіаудари в районах Бахмута та Івановського. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Авдіївки та Першотравневого.

Протягом доби завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. До ворожих артобстрілів потрапили Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони продовжують відбиття атак противника в районі Мар’їнки.

Поблизу неї та в районі Новомихайлівки ворог завдав авіаударів. Водночас, ворожі обстріли зазнали Георгіївка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області. На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не робив. Водночас задіяв авіацію для ударів поблизу Водяного, Вугледару, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки. Здійснив артобстріли населених пунктів Водяне та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється.

Не припиняє знищувати інфраструктуру населених пунктів поряд із лінією бойового зіткнення. Минулої доби завдав авіаційних ударів по Новоданилівці та Степовому Запорізькій області та Станіславу та Кізомису на Херсонщині, а також обстріляв населені пункти Времівка, Бурлацьке, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області та Херсон, Михайлівка, Козацьке, Бургунка, Тягинка, Молодіжне та Кізоміс у Херсонській області.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а також 7 по його зенітно-ракетних комплексах.

Було знищено 3 ворожі розвідувальні БПЛА різного типу, а також 5 ударних.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 5 районів зосередження особового складу, 2 склади боєприпасів, 3 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях, 2 пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу мету противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні