П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень з 22 по 28 травня

Місячний посівний календар дачника на тиждень з 22 по 28 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Травень – насичений місяць для овочівників та садівників. В останню декаду місяця можна проводити висадку овочів, декоративних рослин, не варто забувати про поливи та підживлення.

22-24 травня. Сприятливі дні. Можна сміливо висаджувати на грядки овочі з довгим стеблом – дині, кавуни, гарбуз, горох, квасолю, полуницю. Можна обрізати гілки, пасинкувати та щепити рослини, білити дерева. А ось від пересадки цибулинних рослин краще відмовитись.

25-26 травня. Не надто врожайні дні. Хоча в ці дні можна садити лікарські рослини та прянощі, а також кабачки та гарбуз. Також допустимо розпушувати та перекопувати ділянку, вирізати вуса полуниці, проводити санітарну обрізку. Від підгодівлі, поливів і пасинкувань краще відмовитися.

27-28 травня. Можна робити посів усіх видів перцю, зелені, картоплі, редису, усіх квітів. А в саду – лише декоративні дерева, такі як бузок та жасмин. Дозволяється пасинкування томатів, формування батогів огірків, обприскування дерев від шкідників та видалення зайвих пагонів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні