Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк виростити великі та солодкі кавуни – головна хитрість досвідчених дачників

Як виростити великі та солодкі кавуни – головна хитрість досвідчених дачників

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб кавуни виросли солодкими та великими, потрібно забезпечити їм правильне харчування. Причому зібрати хороший урожай можна не тільки у південних областях, а й у північних та західних.

При вирощуванні кавунів потрібно робити ставку на врожайні сорти. Але баштанники впевнені, що врожайність і насолода плодів безпосередньо залежить від того, чи достатньо рослині калію.

Калієм обов’язково потрібно підгодувати кавуни під час цвітіння. Можна використовувати покупні препарати, хоча відмінними джерелами калію є деревна зола. Склянку золи потрібно замочити на ніч у 10 л води. Вранці відстояну жовту воду зливають і підгодовують кавун. При використанні покупних препаратів достатньо одного добрива, якщо ж ви віддасте перевагу золі, то таких підживлень потрібно провести хоча б 3 з інтервалом 10-15 днів. На одну рослину достатньо 1 літра настою, якщо удобрювати регулярно.

Для збільшення зав’язей ще проводять позакореневе підживлення – обприскування розчином борної кислоти, яку розводять у воді з розрахунку 0,1 г на 1 склянку і доводять до потрібної концентрації 5 л чистої води.

Не варто забувати і про поливи, зазвичай кавуни поливають 2 рази на тиждень, виливаючи під кожну рослину 20-30 літрів води. Потрібно постаратися забезпечити регулярні рясні поливи в період, коли наливаються плоди. Інакше вони будуть дрібними та несмачними.

Але слід врахувати один важливий момент, коли кавуни перестають рости, поливи треба припинити, інакше вони виростуть водянистими та несолодкими.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні