Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті – інформація Генштабу на ранок...

Війна в Україні: що відбувається на фронті – інформація Генштабу на ранок 19 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 60 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

Минулої доби, на зазначених ділянках фронту підрозділами сил оборони України відбито понад 60 атак противника.

Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Грем’яч Чернігівської області, Велика Берізка, Кореньок, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Волфіні та Річки Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Глибоке, Вовчанськ, Бочкове, Охримівка та Не.

На Куп’янському напрямку ворожі обстріли зазнали Кам’янка, Рідкодуб, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Західна Харківської області.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Діброва.

Артилерійські обстріли зазнали Стельмахівка, Невське, Григорівка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське та Спірне – Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Ідуть важкі бої за місто Бахмут. У той самий час нашими захисниками відбито наступ противника у бік населеного пункту Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Годинник Яр, Костянтинівка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Бердичі, Авдіївка, Північне, Першотравневе та Невельське.

Здійснив обстріл населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Перемога та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Пречистівки.

Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

У той же час, протягом доби здійснив обстріл населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Степове та Плавні Запорізької області; Антонівка Херсонської області та Херсон. Є загиблі серед цивільного населення.

На тимчасово захопленій території Херсонської області російські окупанти продовжують мінувати місцевість, нарощуючи оборонні можливості.

Мінування зазнають і акваторії річок Конка та Дніпро. Існують випадки підривів місцевих жителів на ворожих мінах при спробі вийти на воду.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах супротивника.

Крім того, були збиті 2 ворожі розвідувальні БПЛА (Орлан-10 і Суперкам), а також 8 ударних (7 – типу Шахед-136 і 1 Ланцет). Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий військовий об’єкт противника.

Нове на сайті