Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПротивник наступає на 5 напрямках, застосовуючи авіацію, – зведення Генштабу на ранок...

Противник наступає на 5 напрямках, застосовуючи авіацію, – зведення Генштабу на ранок 18 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 41 авіаційний удар, здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та цивільної інфраструктури населених пунктів.

Противник зазнає значних втрат, але продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.

Протягом доби на вказаних ділянках фронту відбито понад 70 атак противника.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Продовжується комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі. Минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Соснівка, Попівка та Іскрисківщина Сумської області, а також населених пунктів Окіп, Байрак, Вовчанськ, Охрімівка та Нестерне в Харківській області.

На Куп’янському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Сіньківки. Ворожі обстріли зазнали Тополь, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Західна Харківської області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі на північ від Спірного, успіху не мав. Артилерійські обстріли зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка та Спірне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямі не припиняються бої за Бахмут. У районі населених пунктів Іванівське та Предтечине противник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Годин Яр, Новодмитрівка, Плещеївка, Щербинівка та Торець Донецької області.

На Авдіївському напрямку невдалі ворожі спроби наступу зафіксовані в районах Новокалинового, Північного та Першотравневого Донецької області.

Окупанти обстріляли, зокрема, Керамік, Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Тоненьке, Нетайлове, Первомайське та Карлівку.

На Мар’їнському напрямі відбито численні ворожі атаки в районі Мар’їнки.

Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямі ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли населених пунктів Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Ненудне, Золота Нива, Пречистівка та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

За добу скоїв понад 40 обстрілів населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопілля Донецької області; Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Горіхів Запорізької області; Нікополь на Дніпропетровщині; Золота Балка, Берислав, Львів, Іванівка, Микільське, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки.

Також збитий ворожий розвідувальний БПЛА типу Мерлін.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті