Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧастину пенсіонерів залишать без пенсії: у Мінсоцполітики підготували проект ухвали

Частину пенсіонерів залишать без пенсії: у Мінсоцполітики підготували проект ухвали

Этот материал также доступен на русском языке
Наш уряд планує розірвати угоду з урядом Російської Федерації про трудову діяльність та соціальний захист громадян України та Росії, які працюють за межами своїх країн.

Проект постанови розміщено для обговорення на сайті Федерації профспілок.

У пояснювальній записці до проекту йдеться про те, що повномасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України повністю порушує принципи та норми міжнародного права, а також нівелює основні цілі та принципи, якими керувалася Україна, укладаючи угоду.

Угода між Україною та Росією була підписана ще у 1992 році та передбачала, що трудовий стаж, який громадяни отримали у зв’язку з трудовою діяльністю на територіях обох сторін, взаємно визначається сторонами.

“Сторонами визнаються дипломи, свідоцтва та інші документи державного зразка про рівень освіти та кваліфікації, видані відповідними компетентними органами сторін без легалізації”, – йдеться в угоді.

Але найголовніше, що цією угодою взаємно визнавали страховий стаж, набутий громадянами на території іншої країни, а також взаємно визнавали підстави для соціального захисту інвалідів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які пенсії одержують українці.

Джерело: РБК

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні