Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧому досвідчені господині не виливають воду після варіння яєць?

Чому досвідчені господині не виливають воду після варіння яєць?

Этот материал также доступен на русском языке
Відварюючи яйця, багато хто з нас просто виливає воду в раковину, але краще так не робити.

Виявляється, під час варіння вода переймає всі корисні властивості яєчної шкаралупи і таку воду можна з користю застосувати в саду та на городі.

Яєчна шкаралупа містить багато корисних мінералів (фосфор, калій, сірка, азот, залізо, магній та інші), але головний з них —карбонат кальцію, який становить 90% від загального складу продукту.

У воді, де варилися яйця, можна замочувати насіння та поливати рослини. Звичайно, потрібно почекати, поки вона охолоне і тільки потім використовувати.

Вітаміни, які містяться в шкаралупі, допомагають рослинам швидко набирати зелену масу та підтримують оптимальний рівень кислотності ґрунту.

Якщо кімнатні рослини на вашому підвіконні почали в’янути чи засихати, полийте їх «яєчною» водою. Таку процедуру можна проводити один раз на 3-4 тижні — і це за умови, що ви не проводите підживлення іншими комбінованими препаратами. У цьому випадку виникає ризик передозування мінеральних солей.

Поливати такою водою можна розсаду помідорів на грядці, листовий салат, баклажани, гарбуз та інші баштанні культури, і вони дадуть відповідь на турботу буйним зростанням і добрим урожаєм.

Кальцієві добрива також люблять яблуні, вишні, смородина та малина.

А от огірки, полуницю, квасолю, капусту та шпинат краще не поливати «яєчною» водою. Вони погано переносять багатий кальцієм ґрунт. Надлишок мінеральних солей призводить до виникнення хвороб і навіть загибелі рослин, тому від поливу водою після варіння яєць в цьому випадку краще відмовитися.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що означає червона пляма на жовтку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні