Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВареники з картоплею на заварному тісті - покроковий рецепт

Вареники з картоплею на заварному тісті – покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня має свій рецепт приготування вареників, а точніше тіста для цієї страви. Хтось додає оцет, хтось – сироватку, а хтось – окріп.

Саме окріп допомагає отримати еластичне та дуже ніжне тісто. При варінні такі вареники чудово утримують усередині начинку, не розварюються. При ліпленні вироби не рвуться, що дуже важливо.

Вареники на заварному тісті з картоплею та грибами: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • олія – 3 столові ложки,
  • крутий окріп – 1 склянка,
  • картопля – 3 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • шампіньйони – 300 г,
  • олія та спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю відварити і зробити пюре.
  2. Цибулю та гриби подрібнити та підсмажити. Засмажку змішати з картоплею і додати спеції.
  3. У миску насипати борошно, додати сіль, олію та окроп.
  4. Замісити тісто і залишити хвилин на 30-40 відпочити, замотавши в пакет.
  5. Розкачати тісто в тоненький пласт і вирізати склянкою або кухлем кружечки.
  6. Зліпити вареники та відварити.
  7. При подачі полити вареники засмажкою з цибулі з олією.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні