П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк швидко зварити горох без замочування та соди: секрет, який здивує багатьох...

Як швидко зварити горох без замочування та соди: секрет, який здивує багатьох господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь знають, щоб горох вийшов м'яким і смачним, його потрібно довго варити або замочувати на ніч. Але що робити, якщо час приготування обмежений? Є кілька секретних хитрощів, які вам допоможуть.

Крім замочування, швидко зварити горох допомагає і сода. Її треба додати трохи, інакше у страви може з’явитися неприємний присмак.

Невелику дрібку харчової соди закидають у каструлю з киплячою водою, у якій вариться горох. І відбувається диво – горох розварюється протягом 20 хвилин.

Але як зварити горох без соди? Все просто!

Потрібно промити горох перед тим, як варити. У ньому найчастіше є багато зайвого «сміття». Промитий горох кладемо в каструлю із холодною водою. Варимо з моменту закипання 7 хвилин. А потім вливаємо в киплячу воду з горохом ще склянку або півсклянки холодної води. Саме холодної! І варимо ще 7 хвилин, після чого можна закидати інгредієнти для супу – картоплю, засмажку і таке інше.

А якщо ви варите просто пюре з гороху, то 20 хвилин варіння з ефектом додавання холодної води достатньо, щоб він перетворився на майже пюреподібний стан.

Також горох швидко розвариться, якщо при приготуванні в каструлю додати 1-3 столові ложки масла – вершкового або соняшникового.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, для чого перед приготуванням пшоно обдають окропом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні