Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому не можна спати в шкарпетках та як це впливає на здоров'я?

Чому не можна спати в шкарпетках та як це впливає на здоров’я?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато людей, особливо в похилому віці, воліють спати в шкарпетках через те, що просто мерзнуть ноги. Але така звичка може мати негативний вплив на здоров'я людини.

Причому такої думки дотримуються не лише охоронці народних прикмет та забобонів, а й медики.

Якщо вірити прикметам, то сон у шкарпетках може спровокувати дратівливість, стомлюваність після сну. Між близькими людьми можливі сварки та непорозуміння. А все тому, що негативна енергія залишає наше тіло, коли ми спимо саме через ноги, а шкарпетки перешкоджають цьому процесу.

Щодо думки медиків, то тут все досить ясно.

Сон у шкарпетках може порушити циркуляцію крові, тому що під час сну шкарпетки із щільною гумкою здавлюють ноги та порушується нормальний кровообіг. Як наслідок може виникнути тромбоз вен нижніх кінцівок.

Якщо ви спите у шкарпетках, то сон буде поганим. Внаслідок чого може з’явитися безсоння.

Якщо ви спите в синтетичних шкарпетках, то медики попереджають про можливу появу грибка. Просто в таких носках ноги “не дихають”, між пальцями та складками утворюється волога, а це ідеальне місце для розмноження грибкової інфекції.

Коли людина спить, температура організму трохи знижується і це закономірне явище, яке благотворно впливає на здоров’я, а в шкарпетках вона навпаки підвищується, що шкодить нашому організму.

Спробуйте спати без шкарпеток і відразу помітите зміни на краще.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти провокують появу тромбоза.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні