П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти провокують появу тромбозу: що потрібно виключити з раціону

Які продукти провокують появу тромбозу: що потрібно виключити з раціону

Этот материал также доступен на русском языке
Неправильне харчування завдає великої шкоди нашому організму. А деякі продукти можуть спровокувати запальні процеси. Від яких продуктів краще відмовитись, щоб знизити ризик розвитку тромбозу.

Як зазначили медики, насамперед із раціону слід виключити ті продукти, які містять багато крохмалю, цукру та солі.

Також під забороною свинина та яловича печінка. Ці продукти погано впливають на згортання крові і можуть призвести до утворення тромбів.

Приводить до тромбозу і вживання газованих напоїв та цукерок. Якщо хочеться чогось солодкого, то краще віддати перевагу чорному шоколаду чи морозиву, тільки якісному.

Гарним перекусом стануть горіхи з медом або фрукти, які ще й поповнять наш організм вітамінами та корисними речовинами.

7 ознак тромбозу

Тромби з’являються усередині вен. Найчастіше тромбоз уражує ноги, особливо якщо людина веде сидячий спосіб життя. Хоча в зоні ризику може опинитися будь-яка частина тіла.

Симптоми тромбозу:

  • Набряки в нозі або руці
  • Поява судом ніг
  • Раптові болі в нозі
  • Зміна кольору шкіри
  • Зміна температури тіла
  • Немотивовані напади нудоти або блювання
  • Біль у животі

Читайте також: Кардіологи назвали групу крові з найнижчим ризиком тромбозу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні