Виявляється, потрібно дотримуватися кількох правил і вашому борщу позаздрять навіть маститі кухарі. Якщо ви сумніваєтеся, що борщ залишиться червоним, приблизно за десять хвилин до повної готовності в каструлю з супом введіть маленькі буряки.
Коренеплід віддасть колір, який збережеться на тривалий час.
Допоможе зберегти яскравий колір і лимон. Сік цього кислого фрукта виконує роль кулінарного “закріплювача” кольору. Тому з його допомогою готують буряк, який окремо обсмажується перед додаванням до основного складу борщу.
Не всі люблять кислий борщ, тому цукор вводять для балансу смаку. Однак цукор також допомагає й зберегти колір страви. Його найкраще додавати в процесі смаження буряка.
Не забуваємо і про томатну пасту. Якщо вводити натуральну томатну пасту в процесі смаження буряків, то це не тільки допомагає закріпити колір борщу, але й надає йому приємного відтінку кислого смаку.
Ну і звичайно, для яскравого кольору потрібно вибирати правильний сорт буряків, якщо при розрірі коренеплоду ви побачите світлі смуги (кружечки), то зварити червоний борщ точно не вийде.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, у чому вимочити печінку, щоб усунути гіркоту.
Сучасне життя сповнене стресів. Робота, сімейні клопоти, суспільні виклики — усе це складно владнати та…
Щоб уточнити діагноз, лікарі іноді відправляють пацієнтів здавати онкомаркери. Що це таке і навіщо вони…
Субпродукти дуже корисні для повноцінного харчування нашого організму. Калорійність субпродуктів невелика, а ось вітамінів та…
У світі, де фінансові операції все частіше проводяться онлайн, ризик стати жертвою шахрайства існує завжди,…
Редакційна пошта рясніє листами на пенсійні теми: читачів не задовольняє розмір виплат після розрекламованих підвищень,…
18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію.