Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна стала країною року за версією британського видання The Economist

Україна стала країною року за версією британського видання The Economist

Этот материал также доступен на русском языке
У редакції видання заявили, що зазвичай обирати країну року непросто, але цього року вперше з моменту заснування цього звання «вибір очевидний», і це може бути тільки Україна.

“Зазвичай такої честі удостоюється країна, яка, на наш погляд, найбільше покращилася за попередні 12 місяців. Отже, Україна, в якомусь сенсі, незвичайний вибір – оскільки життя більшості українців значно погіршилося після вторгнення Володимира Путіна, багато людей загинуло, міста були розгромлені та обвуглені, мільйони людей залишили свої будинки, економіка України скоротилася приблизно на третину, через російські атаки багато українців тремтять у темряві без електрики, проте українці проявили себе цього року “, – говориться у публікації.

При цьому, продовжила редакція, жителі України цього року продемонстрували героїзм, винахідливість та стійкість.

«Українці показали, що брехню можна викрити, а терору можна протистояти. Їхня боротьба далека від завершення. Але їхній приклад у 2022 році не мав собі рівних», — сказано в статті The Economist.

Редакція The Economist заснувала звання країни року в 2013 році. У різні роки його отримували М’янма, Франція, Вірменія. У 2021-му країною року було названо Італія.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як справи на фронті станом на 21 грудня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні