Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗагальна мобілізація: кого з українців зараз мобілізують насамперед?

Загальна мобілізація: кого з українців зараз мобілізують насамперед?

Этот материал также доступен на русском языке
Дію воєнного стану та загальної мобілізації продовжено в Україні до 19 лютого 2023 року. Таким чином, мобілізувати можуть громадян віком від 18 до 60 років, які здатні виконувати військовий обов'язок.

Зараз у першу чергу мобілізують ветеранів АТО та ООС, а також громадян, які пройшли військову службу. Решту українців теж призивають, але їх спочатку відправляють на обов’язкове навчання мінімум на 1 місяць.

Такою інформацією на брифінгу поділився начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Він заявив: «Призиваємо у першу чергу тих, хто вже має досвід проходження військової служби, а краще ще досвід участі в АТО або ООС. Також призов іде і громадян, які не проходили військову службу, але ця категорія громадян в обов’язковому порядку направляється на навчання, мінімальний термін – 1 місяць, а далі в залежності від складності спеціальності, цей термін може бути набагато більшим.

Для комплектування військ зараз потрібні люди всіх спеціальностей, але в різних кількостях. У пріоритеті — загальні військові спеціальності.

«Звичайно, що у відсотковому співвідношенні більше ми призиваємо загальновійськові спеціальності — стрільців, танкістів, але не можна сказати, що нам не потрібні такі спеціальності, як зв’язківці, шифрувальники і т.д. Потреба є у всіх спеціальностях, але деяких ми призиваємо більше, деяких менше», — додав Горбач.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про категорії громадян, які не підлягають мобілізації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні