Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнським пенсіонерам почали виплачувати пенсії за грудень: хто отримає надбавку

Українським пенсіонерам почали виплачувати пенсії за грудень: хто отримає надбавку

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді України розпочали виплату пенсій за грудень з урахуванням підвищення, пов'язаного зі зростанням рівня прожиткового мінімуму.

Про це повідомляє прес-служба ПФУ.

Підвищення пенсій буде здійснено автоматично, без додаткових звернень пенсіонерів.

Як відомо, прожитковий мінімум для непрацездатних осіб зріс із 2027 до 2093 гривень. Це підстава для перерахунку розмірів мінімальної пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж (непрацюючим пенсіонерам), надбавок та підвищень, мінімальних пенсійних виплат, максимальної пенсії, що залежать від прожиткового мінімуму.

«Підвищення залежить від того, чи є у пенсійній виплаті складові, розмір яких базується на прожитковому мінімумі. Як правило, такий перерахунок стосується великої кількості пенсіонерів, однак середній розмір підвищення є недостатньо великим», – йдеться у повідомленні ПФУ.

Крім того, у зв’язку зі зміною показника середньої заробітної плати, що застосовується при обчисленні пенсій за інвалідністю та у зв’язку із втратою годувальника, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їхніх сімей також буде переглянуто пенсійні виплати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні