Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому чорний чай корисний для мозку?

Чому чорний чай корисний для мозку?

Этот материал также доступен на русском языке
Чорний чай відрізняється від зеленого тільки способом обробки і є не менш корисним, особливо для людей похилого віку. У чорному чаї міститься L-теанін – амінокислота, яка стимулює роботу мозку і покращує пам'ять.

Наприклад, три чашки чаю можуть посилити мозкову активність на досить тривалий час. Крім того, L-теанін відповідає за стан нервової системи – заспокоює та розслаблює. Після прийому чорного чаю загострюється увага, що дозволяє концентруватися на важливих деталях.

Британські вчені також встановили, що споживання чорного чаю знижує ризик когнітивних порушень та деменції у людей похилого віку. Крім того, цей напій позитивно впливає на психомоторні функції – у любителів чорного чаю вища точність рухів та швидкість реакції.

У чорному чаї, так само, як і в каві, міститься багато кофеїну, але дія цих напоїв різна. Кава бадьорить відразу, але цей ефект дуже нетривалий. Чорний чай бадьорить м’якше, повільно, але безпечно для організму і надає заряд енергії на весь день. Крім того, танін, що міститься в чаї, частково нейтралізує чайний кофеїн і «дозує» його дію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні