Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи вживати настоянку прополісу при гастриті?

Чи вживати настоянку прополісу при гастриті?

Этот материал также доступен на русском языке
Настойка пропНастоянка прополісу підвищує захисні властивості слизової оболонки шлунку і знімає симптоми захворювання (нудота, метеоризм, печія).

Як правило, настойка прополісу застосовується разом із лікарськими препаратами, посилюючи їхню дію.

Як застосовувати екстракт прополісу?

Найпростіше придбати настоянку прополісу 10% на спирті в аптеці, коштує вона недорого. Як пити прополіс?

1. При легкій формі гастриту приймають по 25-30 крапель 3 рази на день. При гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку настоянку п’ють через 30-40 хвилин після їди, а зі зниженою кислотністю – безпосередньо перед їжею.

2. При ерозії краще використовувати спиртовий розчин разом із молоком. 20-30 крапель на 200 мл молока, пити 2 рази на день.

3. Спиртову настоянку високої концентрації легко приготувати і вдома. Для цього важливо вибрати якісний прополіс у бджолярів (30-40 г). Заливаємо засіб склянкою горілки (зручно використовувати баночку з кришкою) і залишаємо настоюватися на тиждень у темне місце. Не забувайте збовтувати баночку кілька разів на день. У результаті виходить темно-коричнева рідина із осадом. Застосовувати її потрібно так само, як і аптечний розчин.

КРІМ ТОГО. Прополіс при гастриті також можна просто розжовувати не ковтаючи (на голодний шлунок). Він знімає нудоту і добре знеболює. Жувати його потрібно не менше години, а потім виплюнути.

ВАЖЛИВО! Не забудьте проконсультуватися з лікарем, перш ніж почати приймати прополіс.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні