Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСьогодні королю Британії Карлу III 74 роки: цікаві факти про монарха

Сьогодні королю Британії Карлу III 74 роки: цікаві факти про монарха

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні, 14 листопада, британському королю Карлу III виповнюється 74. Це ще не ювілей, зате перший день народження нового монарха, який він відзначає на троні.

Хоча збулася заповітна мрія Чарльза (у російській транскрипції він роздвоюється на «Карла» в королівській іпостасі і «Чарльза» як принца) — правити Британією, він залишається в тіні двох жінок, уже покійних. Багато хто досі сприймає його, насамперед, як «сина Єлизавети II» та «колишнього чоловіка Діани».

4 цікаві факти про короля Британії

Карл став першим претендентом на королівський трон із 6 лютого 1952 року. Коли королева Єлизавета II зійшла на трон, її старшому синові було 3 роки. Писали, що в юності він навіть міг крикнути на рідного батька, герцога Единбурзького, під час суперечки: “Не забувай, що перед тобою майбутній король!”

У школі король не лагодив з однолітками і не міг освоїти точні науки. Незважаючи на те, що Карл брав участь у всіх видах самодіяльності, однокласники його прийняли далеко не відразу, за незвичну зовнішність вони називали його Великі Вуха та Дамбо. У школі юному Чарльзу важко давалися точні науки: іспит з математики в середній школі Чарльз склав лише з третього разу.

У короля Британії з дитинства непростий характер. Якось його не пустили на вечірку з дорослими, і він намагався підслухати, про що говорять гості, приклавши вухо до штепсельної розетки.Очевидно, що бунтарською вдачею в нього пішов і молодший син, принц Гаррі, який раніше регулярно потрапляв у гучні скандали.

У Карла III великі “фермерські” руки”. У спадкоємця британського трону величезні руки. Про це навіть якось говорила Єлизавета II: “У нього великі руки, але красиві, з довгими пальцями – зовсім не як мої і точно не схожі на батьківські”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні