Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 14 по 20 листопада

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 14 по 20 листопада

Этот материал также доступен на русском языке
У листопаді роботи на дачі плавно переносяться у теплицю або на підвіконня. Але перед настанням морозів потрібно подбати про утеплення дерев та ягідників, декоративних рослин, які залишаються зимувати у відкритому ґрунті.

14 листопада. Сприятливий день. Рекомендується посів на зиму моркви, редьки, буряків, шпинату. Мульчування грядок та клумби. Посадка хризантеми, календули, космеї та всіх багаторічних квітів. Побілка стовбурів дерев. Не можна обприскувати рослини отрутохімікатами.

15-16 листопада. Несприятливі дні. Не рекомендуються посіви, посадки, поливи та підживлення рослин. Можна проводити санітарну обрізку малини та дерев. Викопування бульб і укриття троянд на зиму. Мульчування малини, полуниці та суниці.

17-19 листопада. Сприятливі дні. Рекомендується підгортання тепличних рослин та посадка вигоночних культур. У сонячну та теплу погоду – посів однорічних квітів та троянд. Мульчування саджанців дерев. Не рекомендується замочувати насіння.

20 листопада. Сприятливий день. Можна зайнятися підзимовим посівом моркви, кореневої петрушки та буряків; вигонкою цибулі на зелень; збиранням коренеплодів на зберігання. Вдалий день для посадки будь-яких квітів, декоративних чагарників та троянд. Не рекомендується обробляти та удобрювати рослини хімічними засобами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де краще саджати кизил.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні