П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін посилив правила виїзду за кордон чоловіків з інвалідністю

Кабмін посилив правила виїзду за кордон чоловіків з інвалідністю

Этот материал также доступен на русском языке
Українські чоловіки призовного віку більше не мають права перетинати кордон держави на підставі довідки Медико-соціальної експертної комісії.

Йдеться про людей з інвалідністю, які входять до списку винятків та можуть виїжджати з України. Кабмін виключив зі списку необхідних документів довідку МСЕК. Таким чином, наразі люди з інвалідністю не мають права перетинати кордон на підставі цієї довідки. Натомість необхідно буде надати інші документи.

Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів України.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, головна проблема з довідкою Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) полягає в тому, що в ній немає даних, які дозволяють ідентифікувати особу людини, яка її надає. Тому є більші ризики підробки цього документа, чим і користувалися ділки, які робили “липові” довідки. Прикордонники неодноразово ловили призовників на таких підробках. Тому уряд і виключив довідки МСЕК із переліку документів, з якими можна легально перетинати кордон. Чоловіки з інвалідністю зможуть і надалі виїжджати за кордон, але надавши документи, що дають змогу ідентифікувати особу.

Які документи потрібні на кордоні людям з інвалідністю:

  • посвідчення, що підтверджує відповідний статус;
  • пенсійне посвідчення або посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги, в яких зазначено групу та причину інвалідності;
  • або довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні