П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаОпалювальний сезон: Шмигаль розповів, чи вистачить Україні газу на зиму

Опалювальний сезон: Шмигаль розповів, чи вистачить Україні газу на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні вже стартував опалювальний сезон. Тепло включили майже в 4 000 закладів соціальної сфери: дитячі садки, лікарні, пологові будинки.

Нині в українських підземних сховищах газу близько 14,2 млрд кубів блакитного палива. Цього достатньо, щоби стабільно пройти цю зиму.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

– В Україні, незважаючи на обстріл, розпочався опалювальний сезон. У більшості міст почалося підключення тепла. Зараз у нас у газосховищах близько 14,2 млрд кубів газу, і цього абсолютно достатньо, щоб стабільно пройти цю зими, – зазначив глава українського уряду.

Шмигаль відмітив, що обстріл енергетичних об’єктів України російськими військами триває вже другий тиждень, але ворогові не вдається вивести нашу енергетичну систему з ладу.

– Енергетики працюють 24/7. Можливе тимчасове відключення електроенергії в окремих областях для прискорення ремонтних робіт. Продовжуємо економити електроенергію, – додав Шмигаль.

Коли у квартирах українців буде тепло?

У більшості населених пунктів і міст тепло швидше за все з’явиться у листопаді.

За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, більшість міст розпочнуть опалювальний сезон уже ближче до листопада, бо синоптики обіцяють тепло протягом цього тижня.

За даними погодного сайту Wisemeteo, жовтень цього року буде теплим і опалення навряд чи включать цього місяця. Перші триденні заморозки із середньою температурою +8° очікуються 6-8 листопада. Якщо прогноз справдиться, то саме в ці дати може розпочатися опалювальний сезон.

— Якщо говорити про доцільність розпочинати опалювальний сезон прямо зараз, важливо розуміти: таке рішення ухвалюється на рівні місцевого самоврядування, опираючись на температурні показники, – зазначив Чернишов.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що облгази не повертають переплату за газ і що з цим робити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні