П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнці скаржаться, що облгази не повертають переплату за газ – у «Нафтогазі»...

Українці скаржаться, що облгази не повертають переплату за газ – у «Нафтогазі» підказали, що робити

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців досі не можуть повернути переплату за газ, що залишився на рахунках облгазів. У «Нафтогазі» розповіли, як чинити в такому разі.

У компанії надали покрокову інструкцію, як повернути гроші, сплачені за газ.

Необхідно написати заяву на повернення переплати та звернутися до попередньої газопостачальної компанії.

“Зазвичай до заяви на повернення коштів платнику необхідно додати копію паспорта, ідентифікаційного номера та повних банківських реквізитів власного карткового рахунку (із зазначенням IBAN, МФО, ЄДРПОУ банку)”, – зазначили у «Нафтогазі».

Ці документи потрібно надіслати на адресу для листування попереднього постачальника (облгаз). Компанія протягом 14, максимально 30 днів має відповісти та повернути переплату. Але в «Нафтогазі» попереджають, що в умовах воєнного стану терміни повернення можуть бути іншими. Зазначається, що лише клієнт має право забрати свою переплату у попереднього постачальника газу.

«Дійсного механізму переказу коштів чи взаєморозрахунків між компаніями, на жаль, не існує», – засмутили в «Нафтогазі» українців.

У коментарях до повідомлення у соціальній мережі Facebook споживачі масово скаржаться, що навіть після написання заяви кошти дуже довго повертаються. Або ж вимога клієнтів взагалі залишається проігнорованою. Українці обурюються, що з боку постачальників газу натрапили на “обман у чистому вигляді”: вони зробили все можливе, але грошей ніхто не повертає.

У свою чергу «Нафтогаз» рекомендує не залишати напризволяще ситуацію і поскаржитися до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Саме ця структура регулює, моніторить та контролює діяльність облгазів як суб’єктів господарювання у сферах комунальних послуг.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, куди звертатись, якщо в платіжці вказана неправильна сума за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні