П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 19 жовтня – День написання листа у майбутнє

Цей день в історії: 19 жовтня – День написання листа у майбутнє

Этот материал также доступен на русском языке
19 жовтня – 292-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 73 дні. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день балету, День написання листа у майбутнє, Всесвітній день поінформованості та дитячої кістки та суглобів, День "Оцініть своє життя".

День написання листа у майбутнє

19 жовтня відзначається незвичайне свято – День написання листа у майбутнє. Кому і коли спала на думку ідея створити таке свято невідомо. Можливо, ідея виникнення цього дня зародилася у когось у голові, коли вчені по всьому світу вирішили створити капсули часу чи послання, призначені для майбутніх поколінь.

Зазвичай такі послання поміщаються в капсулу або іншу ємність, а потім закладаються в основу споруджуваних будівель, пам’ятників, різних об’єктів інфраструктури тощо. Погодьтеся, лист у майбутнє – це чудовий шанс відправити послання крізь час.

Ваш лист у майбутнє – це спосіб залишатися на зв’язку з рідними та близькими людьми, незважаючи на обставини та час. Залишити послання можна не лише своїм нащадкам, а й самому собі. Погодьтеся, приємно буде почитати, що ви бажали собі 10 або 20 років тому.

Що сталося в Україні та світі 19 жовтня

  • 1812 – Наполеон покинув Москву.
  • 1943 – Альберт Шварц відкрив антибіотик стрептоміцин.
  • 1947 — розпочався (19-21 жовтня) масовий (близько 150 тис. осіб) вивіз українців до Сибіру.
  • 1955 – радянські війська залишили територію Австрії.
  • 1956 – СРСР і Японія підписали в Москві декларацію про припинення стану війни та відновлення дипломатичних відносин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні