Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки українців залишилося без роботи з початку війни

Скільки українців залишилося без роботи з початку війни

Этот материал также доступен на русском языке
Як свідчать дані опитування, які найбільше втратили роботу серед жителів сходу, жінок, найбідніших, а також внутрішньо переміщених осіб.

У вересні 2022 року серед тих, хто мав роботу до війни, працюють 61%: повноцінно – 36%, віддалено чи частково – 19%, знайшли нову роботу – 6%. При цьому 37% втратили роботу та не працюють.

Про це повідомляється з посиланням на дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.

Як зазначають соціологи, які найбільше втратили роботу серед жителів сходу, жінок, найбідніших, а також внутрішньо переміщених осіб.

За місяць показники працевлаштованості загалом суттєво не змінилися, проте порівняно з попередніми опитуваннями помітні позитивні тенденції повернення до роботи у центральних та західних областях.

Опитування проведено 15-19 вересня 2022 року по всій Україні за винятком тимчасово окупованих Росією територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Вибіркова система: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: трохи більше 2,2%.

Нагадаємо, за даними опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, у липні 2022 року в Україні серед тих, хто мав роботу до війни, працювали 59%: повноцінно – 34%, віддалено чи частково – 19%, знайшли нову роботу – 6%.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні