Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 10 по 16 жовтня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 10 по 16 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Точну підказку, чим зайнятися на дачі цього тижня дасть Місяць.

10 жовтня. Сприятливий день для робіт у городі та саду. Рекомендується зайнятися посадкою, розпушуванням землі, підгортанням та підживленням. Також займіться збиранням урожаю. Можна зайнятися викопуванням квіткових цибулин, бульбоцибулин і бульб для тривалого зберігання. А ось від обрізки, пікірування, прищипки, щеплення та пасинкування цього дня краще відмовитися.

11 жовтня. Не дуже сприятливий день. Цього дня садівникам та городникам не варто займатися активними роботами. Також утримайтеся від збору лікарських рослин, оскільки вони не мають цілющі властивості.

12 жовтня. Сприятливий день. Рекомендується збирати врожай, зайнятися прополюванням бур’янів. У цей день не рекомендується посадка, пасинкування, обрізка, прищипування рослин.

13-14 жовтня. Пасивні дні. Бажано утриматися від активних робіт на ділянці. Полив у ці дні має бути помірним. Не рекомендується працювати з корінням рослин, а також розпушувати ґрунт. Використовувати садовий інвентар.

15 жовтня. Цього дня бажано працювати із наземною частиною рослин. Рекомендується зайнятися збиранням урожаю для тривалого зберігання. У саду можна прищипувати, робити щеплення та перещеплення. Займіться рятуванням від шкідників і бур’янів. У цей день не рекомендуються будь-які маніпуляції з корінням та рясний полив.

16 жовтня. Сприятливий день. Можна зайнятися збиранням коренеплодів, які цього дня насичені корисними елементами, а також зайнятися збиранням лікарських рослин. Рекомендується також обрізка дерев, щеплення та прикореневе підживлення. Також можна зайнятися посівом та посадкою рослин, у яких їстівною є підземна частина. У цей день не рекомендується прищипка та пікірування, а також рясний полив.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заготувати чорноплідну горобину на зиму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні