Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія9 жовтня – Іоанна Богослова: що можна робити у цей день

9 жовтня – Іоанна Богослова: що можна робити у цей день

Этот материал также доступен на русском языке
Православна церква 9 жовтня вшановує пам'ять Іоанна Богослова. Інші назви свята: "Богослов", "Іван-мандрівник", "Шептун покривний". Також 9 жовтня в будинку має горіти грубка, щоб тепло не залишало весь рік.

Про Іоанна Богослова

Іоанн був учнем Христовим, саме йому, разом зі святим Петром, на Таємній вечорі Господь відкрив ім’я зрадника і він єдиний з апостолів, хто був біля Господнього хреста. Оскільки Христос довірив йому свою матір, до Успіння Пресвятої Богородиці Іоанн Богослов не відлучався з Палестини, а потім поїхав на Ефес, де читав проповіді. У ті часи, коли імператор Доміціан відкрив гоніння на християн, Іоанна намагалися отруїти, а потім кинули в чан із киплячою олією, але святий залишився живим. Бачачи ці чудеса, багато людей увірували в Христа, а Доміціан наказав відправити Івана на острів.

На шляху святий звершив багато чудес і багатьох навернув до християнства. Саме у висновку Іоанн написав книгу “Одкровення”. Після смерті імператора Іоанн повернувся до Ефесу і створив своє Євангеліє. Помер у віці 105 років.

Що не можна робити на Іоанна Богослова

9 жовтня заборонено лаятись і поганословити, інакше можна накликати лихо. Крім того, церква забороняє сьогодні виходити на вулицю п’яним – вважається, що в такому стані людина не здатна протистояти нечисті, яка легко затягне її у вир проблем.

Що можна робити 9 жовтня

Цього дня потрібно молитися Іоанну Богослову про здоров’я та благополуччя. Також наші пращури обов’язково 9 жовтня у будинках запалювали піч і всією родиною грілися, готували їжу. А ще наші пращури вірили, що після 21.00 на вулицю виходити не можна, інакше всі накопичені блага зникнуть.

Погодні прикмети на 9 жовтня

  • Дощ зі снігом – у січні буде три сильні відлиги.
  • Сніг випав, зима настане за 40 днів.
  • Листопад – до похолодання.
  • Сніг – через 40 днів настане зима.
  • Сильний вітер – до дощу чи снігу.
  • Теплий сонячний день – майбутній червень буде холодним та дощовим.

Хто святкує іменини 9 жовтня

Іменини святкують Опанас, Олександр, Іван, Дмитро, Тихін та Володимир.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні