П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаТарифи на газ: взимку українцям доведеться платити більше

Тарифи на газ: взимку українцям доведеться платити більше

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на те, що в Україні запроваджено мораторій на підвищення комунальних тарифів, за газ українцям доведеться платити більше, ніж торік.

В Україні вартість блакитного палива протягом року зросла на 16%. Цього року тариф на газ не підвищуватимуть (як і до середини 2023-го), однак у порівнянні з минулим опалювальним сезоном суми в платіжках збільшаться, пише Обозреватель.

Так, за оцінками Держстату, якщо порівняти січень-серпень минулого року з поточним, виявиться, що газ подорожчав приблизно на 16%.

Спробуємо пояснити для прикладу. Якщо у грудні 2021-го кубометр газу “Нафтогаз” продавав за 6,33 грн, то у грудні цього року – вже за ціною 7,96 грн за куб.

Якщо взимку ви використовуєте для опалення будинку 200 кубів газу, то в грудні 2022 доведеться заплатити 1592 грн, а в грудні 2021 платили всього 1266 грн. Виходить, що платіжка за газ збільшиться на 326 грн.

Щодо тарифів на опалення (централізоване), то тут нічого не змінилося. З минулого року практично жодне підприємство своїх розцінок не змінило. Понад те, Рада проголосувала за закон про мораторій на підвищення комунальних послуг. Зокрема – на підвищення вартості тепла та гарячої води. І щонайменше до середини наступного року не змінить.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому показання лічильників потрібно передавати до облгазів, а не до “Нафтогазу”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні