Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ «Нафтогазі» пояснили, чому показання лічильників потрібно передавати до облгазів

У «Нафтогазі» пояснили, чому показання лічильників потрібно передавати до облгазів

Этот материал также доступен на русском языке
Газопостачальна компанія НАК "Нафтогаз України" пояснила, чому не може налаштувати прийом показань лічильників.

Про це компанія повідомила у відповідь на запитання клієнта під постом у Фейсбук.

Клієнт «Нафтогазу» поцікавився, чому компанія не може налаштувати прийом показань лічильників і пропонує споживачам зайнятися вирішенням цього питання.

“Не розумію, чому ви не можете налаштувати у себе прийом показань лічильників – у вас такий самий кабінет, у чому проблема? Навіщо ви пропонуєте споживачам зайнятися вирішенням ваших питань? Якщо замість не можна, то налагодити паралельно прийом вони вам точно завадити не можуть – ось вам приклад: Київводоканал та Київтеплоенерго паралельно приймають через свої кабінети одні й ті самі показання лічильників гарячої води, і один одному не заважають».

У відповідь на це у «Нафтогазі» роз’яснили, що показники приймають оператори ГРМ (облгази) та формують обсяги.

“Згідно з пунктом 1 глави 4 розділу IX Кодексу газорозподільних систем №2494 від 30.09.2020, визначення фактичного обсягу споживання (розподілу) природного газу по об’єкту побутового споживача здійснюється на межі балансової належності між оператором ГРМ та побутовим споживачем на підставі даних лічильника вимог Кодексу та договору. Оператори ГРМ приймають показники та формують обсяги. До нашої компанії надходить лише обсяг, представлений Вашим оператором ГРМ, на цей обсяг ми робимо нарахування суми до оплати”, – йдеться у повідомленні.

Також у «Нафтогазі» наголосили, що їхня компанія відкрита для співпраці з іншими операторами ГРМ.

“Ми хочемо, щоб передача показників газових лічильників була максимально простою для клієнта. Радимо звернутися з пропозиціями до вашого оператора ГРМ”, – додали в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Києві зробили знижки на оплату коммунальних послуг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні