П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЗагальна мобілізація: яке покарання передбачено за ухилення від військового обліку?

Загальна мобілізація: яке покарання передбачено за ухилення від військового обліку?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні продовжується загальна мобілізація населення у зв'язку з повномасштабною російсько-українською війною. Усі військовозобов'язані громадяни мають стати на військовий облік, щоб їх за необхідності могли мобілізувати до армії.

Про те, яка передбачена відповідальність за ухилення від військового обліку, розповів юрист Ростислав Кравець для Фактів.

Українців, які не стали на військовий облік, можуть притягнути до відповідальності.

“На сьогоднішній день передбачені штрафи особам за те, що вони не стануть на військовий облік. Однак це не є суттєвим правопорушенням”, – пояснив юрист.

Водночас за ухилення від військового обліку передбачено адміністративну відповідальність за статтею 210 Кодексу України про адмінправопорушення. Ухилистам можуть виписати штрафи.

“Штрафи для військовозобов’язаних передбачено у розмірі від 510 до 850 грн. За повторне порушення протягом року – від 850 до 1 700 грн”, – зазначив Кравець.

Також ці штрафи можуть бути накладені на керівників підприємств, де працює особа. Крім того, за ухилення також передбачено кримінальну відповідальність за статтею 337 Кримінального кодексу – від 5100 до 8500 грн або виправні роботи до одного року.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, з якими хворобами не призивають до армії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні