Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яРак молочної залози: у МОЗ підказали, як пройти мамографію безкоштовно

Рак молочної залози: у МОЗ підказали, як пройти мамографію безкоштовно

Этот материал также доступен на русском языке
Рак молочної залози – одне з найпоширеніших онкозахворювань серед жінок. Однак рання діагностика значно підвищує шанси на одужання та дозволяє врятувати тисячі життів.

Так, при виявленні раку молочної залози на першій стадії шанси вилікуватися становлять понад 95%.

У МОЗ пояснили, що мамографія є точним і разом із цим безпечним методом діагностики, оскільки променеве навантаження під час дослідження дуже низьке.

Це одне із шести безоплатних досліджень для раннього виявлення онкології, що оплачуються з державного бюджету в рамках Програми медичних гарантій. Для того, щоб пройти мамографію, жінці необхідно:

Взяти направлення на діагностику у сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, або у лікаря первинної медичної допомоги (терапевт/сімейний лікар, педіатр), якщо ви втратили зв’язок зі своїм сімейником.

Також направлення може виписати лікар (за показаннями). Нагадуємо, що під час дії воєнного стану напрямок може бути як електронним, так і паперовим.

Дізнатись про установи, які проводять безкоштовно таке дослідження. Це можна зробити через оператора НСЗУ за номером 16-77 (контакт-центр).

Вибрати лікарню, де зручно пройти обстеження. Це може бути медустанова в будь-якому регіоні країни, яка має відповідне обладнання та договір з НСЗП.

Ваше місце реєстрації або фактичного проживання не має значення, послуги за направленням будуть надані безкоштовно у будь-якому з таких закладів.

Детальніше про послугу можна дізнатися на сайті https://bit.ly/3RGcsUg

Нагадаємо, раніше ми розповідали, за скільки має доїхати швидка допомога до пацієнта.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні