Інгредієнти:
борошно рисове – 250 г,
розпушувач – 1 чайна ложка,
масло вершкове – 100 г,
яйця – 4 шт.,
сметана – 400 г,
кукурудзяний крохмаль – 20 г,
підсолоджувач – за смаком.
Для начинки – чорниця (смородина) – 400 г.
Приготування:
- Борошно, розпушувач та вершкове масло збити блендером до стану крихти.
- Окремо збити два яйця з підсолоджувачем і змішати з крихтою.
- Тісто, що вийшло, покласти в холодильник.
- Змішати сметану, підсолоджувач, кукурудзяний крохмаль.
- В суху масу вбити два яйця і перемішати до однорідності.
- Охолоджене тісто рівномірно викласти у форму для випічки, формуючи бортики.
- Зверху викласти ягоди та залити масою зі сметани та яйця.
- Заливний пиріг випікати 40-50 хвилин за температури 180 градусів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пудинг з вишнею.