Субота, 28 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк уберегти нігті від грибкових захворювань та зберегти їх здоровий вигляд?

Як уберегти нігті від грибкових захворювань та зберегти їх здоровий вигляд?

Этот материал также доступен на русском языке
Ми часто стурбовані здоров'ям і виглядом нашого волосся, шкіри рук, забуваючи про нігті, які приховуємо під лаками та закріплювачами. А тим часом нігті, ховаючись від світла, втрачають свою силу. Також на здоров'я нігтів впливає харчування та довкілля.

Що потрібно їсти для здоров’я нігтів?

Краса і сила нігтів багато в чому залежить від здоров’я всього організму, тому важливо щодня насищати його необхідними вітамінами і мікроелементами. Міцні нігті потребують кальцію, який нескладно знайти у молоці та молочних продуктах. Блиск і гладкість нігтів допоможуть відновити рослинні олії, тому заправлення каш, супів та салатів рекомендується замінити на оливкову олію.

Корисні ванни та маски для нігтів

Щоденні 15-хвилинні ванночки містять розчин морської солі, допоможуть істотно зміцнити структуру нігтя. Цитрусова маска дозволить повернути нігтям здоровий колір. Для цього необхідно лише подрібнити в блендері один лимон, на 5-10 хвилин нанести кашку на нігті і закріпити ефект зволожуючим кремом. Компреси з яблучного оцту і соняшникової олії наситять нігтьову пластину і зроблять її більш стійкою до факторів, що негативно впливають.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про солодощі, які допомагають серцю.

Джерело: medicina.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні