П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні створено онлайн-карту моніторингу якості повітря в реальному часі

В Україні створено онлайн-карту моніторингу якості повітря в реальному часі

Этот материал также доступен на русском языке
Під час війни, коли російські окупанти запускають ракети на підприємства хімічної промисловості, атомні станції, питання чистоти повітря дуже гостро стоїть. Адже від цього залежить не лише наше самопочуття, а й здоров'я загалом.

Але в українців з’явилася можливість реально стежити за чистотою повітря, пише ecopolitic.com.ua.

В Україні з’явилася безкоштовна онлайн-карта моніторингу якості повітря, де можна реально стежити за рівнем забруднення в режимі реального часу. Ресурс показує індекс якості повітря та показники щодо окремих забруднювачів, повідомляє організація з охорони навколишнього середовища “Чисте повітря для України” у Facebook.

У матеріалі зазначили, що мапа допоможе перевірити наявність чи відсутність небезпечного забруднення навколишнього середовища, у тому числі від російської агресії.

На сайті, автоматично за місцем знаходження, буде показано найближчу станцію моніторингу та її показники станом на даний момент.

Індикатор якості повітря: червоний – небезпека; жовтий – непогано, але краще не виходити надвір; зелений – добре.

Так, жовтий рівень небезпеки зараз фіксується у Запоріжжі, Кривому Розі, Харкові, Львові, Києві та Хмельницькому.

Якщо на гаджеті вимкнуто геолокацію, можна шукати потрібний район на карті вручну і так само дивіться показники станцій.

Якщо хочете подивитись якість повітря вранці або вчора, гортайте машину часу назад – тягніть повзунок зліва. Перевірка та покращення роботи станцій ведуться постійно за підтримки міжнародного чесько-українського проекту “Чисте повітря для України”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні