П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯку пенсію отримуватиме прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон після відставки?

Яку пенсію отримуватиме прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон після відставки?

Этот материал также доступен на русском языке
Прем'єр-міністр Борис Джонсон – справжній друг України – подав у відставку 7 липня. Згідно з актом про пенсії міністерських та інших співробітників від 1991 року члени парламенту, які залишають свої крісла, отримують до 25% їхньої річної заробітної плати.

Цікаво, що це правило застосовується незалежно від причин і обставин відставки, і виплати отримають навіть міністри, які були призначені Джонсоном на посаду лише два дні тому, пише Лента.

Міністри в британському уряді заробляють від 22 до 67 тис. фунтів стерлінгів плюс до їхніх зарплат, які отримують члени парламенту, а сам Джонсон отримує додаткові 75 тисяч.

Таким чином, Ріші Сунак та Саджид Джавід, колишні міністри фінансів та охорони здоров’я відповідно, які подали у відставку два дні тому, можуть отримати близько 17 тис. фунтів стерлінгів.

Сам Борис Джонсон отримає близько 19 тис. фунтів стерлінгів, якщо переказати ці гроші у гривні, то вийде близько 660 тис. гривень.

Таким чином, у разі відставки чиновники не залишаються без роботи, а просто повертаються до ролі рядових членів парламенту, де отримують стандартну зарплату більш ніж 84 тис. фунтів.

Опозиція закликає Джонсона відмовитись від виплат.

Велика Британія підтримуватиме Україну

Варто зазначити, що Джонсон виконуватиме обов’язки глави уряду та партії до обрання нового прем’єр-міністра.

За словами Бориса Джонсона, Великобританія продовжуватиме підтримувати Україну.

“Британія продовжить підтримувати вашу боротьбу за свободу настільки довго, скільки це буде потрібно”, – звернувся Джонсон до українців.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яку пенсію отримуватиме Ангела Меркель.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні