П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар на тиждень з 11 по 17 липня

Місячний посівний календар на тиждень з 11 по 17 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Липень – активний місяць літа, а ще, найспекотніший, тому постарайтеся поливати рослини частіше, інакше врожай буде досить мізерним.

11 липня. Цей день є сприятливим для роботи в саду та городі. Можна зайнятися збиранням урожаю плодів. Також рекомендується садити, сіяти, займатися пересадкою зелені, плодових, баштанних культур, листових овочів, ягідних чагарників, полуниці та плодових дерев. А ось від обрізки плодових дерев краще відмовитися, тому що рослини можуть закінчитися соком і загинути.

12 липня. Цей день є сприятливим для садово-городніх робіт. Рекомендується посів, посадка та пересадка зелених, листових, плодових та баштанних культур. Також можна зайнятися збиранням урожаю бобових, огірків, томатів, перцю, кабачків, баклажанів, квітів та лікарських рослин. У цей день не рекомендується займатися обрізанням дерев та прищипкою, а також прибиранням у саду.

13 липня. Повний Місяць. Цей день підходить для активних дій у саду та городі. Можна обробляти рослини проти шкідників, знищувати бур’яни, прополювати та проріджувати сходи, підгортати рослини, а також розпушувати та мульчувати ґрунт навколо них.

14 липня. Цей день дуже сприятливий для роботи в саду та городі. Можна зайнятися розпушуванням землі, підгортанням, кореневим підживленням, а також збиранням урожаю. Також рекомендується посів та посадка коренеплодів, цибулинних, бобових. У цей день не рекомендується обрізка, пікірування, прищипка, щеплення та пасинкування рослин.

15-17 липня – працювати з рослинами не рекомендується, але можна перекопувати і розпушувати ґрунт, вносити добрива, полоти бур’яни та проріджувати сходи. Можна копати картоплю та збирати ягоди. Не рекомендується поливати рослини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про поради Місячного календаря на 4-10 липня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні