Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар на тиждень із 4 по 10 липня

Місячний посівний календар на тиждень із 4 по 10 липня

Этот материал также доступен на русском языке
У липні на городі та в саду вистачає роботи. Цього місяця можна проводити повторні посадки овочів, підгодовувати ягідні чагарники та плодові дерева, які відплодоносили. Звичайно, щоб усі роботи були вдалими, потрібно прислухатися до Місяця.

З 4 до 10 липня Місяць росте. Починається рух соків від кореневої системи. Коріння стає менш чутливим і краще реагують на пересадку. Одночасно змінюється чутливість гілок до обрізки та пошкоджень. Запам’ятайте, чим ближче повний місяць, тим гірше дерево реагує на маніпуляції з кроною.

4-5 липня.  Добре приживуться декоративні рослини, не призначені для плодоношення, зокрема жимолість, шипшина. З квітів рекомендується садити кучеряві рослини. Скіс сповільнить зростання трав.

6-7 липня. Рекомендується посадка квітів, закладення бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективні полив та сіножат. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами.

8-9 липня. Рекомендується посадка більшості культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективними є щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.

10 липня. У цей день рекомендується посадка швидкорослих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав – на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в семи областях України виявлено небезпечний шкідник.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні