Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкщо земельну ділянку пошкоджено під час війни: як можна отримати компенсацію

Якщо земельну ділянку пошкоджено під час війни: як можна отримати компенсацію

Этот материал также доступен на русском языке
Громадяни України можуть отримати компенсацію не лише за зруйноване під час війни житло, а й за пошкоджену землю. Юристи розповіли, як працює ринок землі під час війни, та що потрібно зробити, щоб вам відшкодували збитки.

Багато власників сільськогосподарських земель зіштовхнулися із проблемою пошкодження своїх ділянок. Для того, щоб у майбутньому розраховувати на компенсацію матеріальних збитків, потрібно зібрати максимальну кількість доказів.

Пошкодження потрібно зафіксувати на фото та відео. У цьому вам допоможуть ДСНС, поліція, працівники Держгеокадастру. Все залежить від того, в якому регіоні та від чого відбулися пошкодження землі — приліт ракети, вибухи мін або розлив палива.

Після того, як пошкодження землі зафіксовано, потрібно провести їхню оцінку.
Достатньо взяти нормативно-грошову оцінку. Також можна замовити оцінку у приватного експерта, який має право оцінювати земельні ділянки.

У законі, який визначає черговість виплати компенсацій за зруйноване житло, сказано, що першими такі компенсації мають отримати військові та їхні сім’ї, багатодітні сім’ї та люди з інвалідністю.

Щодо компенсації за пошкоджені землі, то чіткого порядку виплат ще немає.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні