Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнський борщ внесли до списку ЮНЕСКО

Український борщ внесли до списку ЮНЕСКО

Этот материал также доступен на русском языке
1 липня елемент "Культура приготування українського борщу" внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує негайної охорони.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, інформує УНН.

Україна заявила про перемогу у «війні» із Росією за борщ. Першу страву, яку Росія також вважає своєю національною стравою, ЮНЕСКО визнав українською нематеріальною культурною спадщиною.

Київ привітав це рішення, а міністр культури України Олександр Ткаченко написав у Facebook: «Перемога у борщовій війні за нами», зазначивши, що битва розпочалася ще до вторгнення Росії до України.

Ткаченко нагадав про заяву прес-секретаря МЗС Росії Марії Захарової, згідно з якою Україна привласнила борщ як власність лише одного народу. Захарова характеризує це як «ксенофобію, нацизм та екстремізм».

Сьогоднішнє рішення про внесення української культури приготування борщу до нематеріальної культурної спадщини, яку необхідно терміново захистити, ухвалено у прискореному порядку. Його спровокувало вторгнення Росії в Україну та негативний вплив війни на цю традицію, зазначає ЮНЕСКО.

А ось познайомитися з рецептами одеських господарок, фіналісток конкурсу «Борща охота!» та вибрати найбільш цікавий для вас можна тут.

Нагадаємо також, яким був і яким став в Одесі український борщ .

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні