П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіРинок землі в Україні: названі області із найвищою ціною

Ринок землі в Україні: названі області із найвищою ціною

Этот материал также доступен на русском языке
Ринок землі в Україні стартував ще 1 липня 2021 року. За цей час у системі «Prozorro.Продажі» оголошено 5149 аукціонів з оренди та продажу землі, що охоплюють площу 27,4 тис. га.

Загальна вартість усіх лотів – 1 млрд 481 млн грн – у службі «Prozorro. Продажі». Так, аукціонів з оренди землі в системі сьогодні оголошено на 120 млн грн. Таких лотів за весь час виставлено 3289, вони охоплюють площу 23878 га.

До ТОП-5 регіонів за стартовою вартістю лотів входять:

  • Одеська (19 тис. грн),
  • Львівська (12,7 тис. грн),
  • Кіровоградська (8,5 тис. грн),
  • Хмельницька (8,5 тис. грн.),
  • Дніпропетровська (8 тис. грн) області.

Загальна вартість усіх лотів із відчуження землі – 1 млрд 360 млн грн. Таких аукціонів у системі 1860, загальна площа земельних ділянок – 3503 га.

У ТОПі регіонів, де лоти з продажу землі оцінюються дорожче — Львівщина, Київщина, Закарпаття, Одещина та Волинь.

З початку війни в системі оголошено 166 нових земельних аукціонів, з них 69 з оренди, 77 – з продажу та 20 – з продажу з переважним правом.

Нагадаємо, що 24 березня Верховна Рада України дозволила не проводити аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності на період воєнного стану. Але це не стосується всіх інших видів земель – операції з ними повинні проводитися і далі в Prozorro. Крім того, ці зміни не впливають на приватних осіб – вони, як і раніше, можуть оголошувати в системі «Prozorro.Продажи» торги з продажу та оренди с/г землі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні