Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПенсійний фонд повідомив про алгоритм виплат пенсій на окупованих територіях

Пенсійний фонд повідомив про алгоритм виплат пенсій на окупованих територіях

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсійний фонд України в умовах воєнного часу продовжує активно надавати послуги громадянам, забезпечуючи виплату пенсій у тих обсягах, що передбачені законодавством.

Про це розповів голова правління Пенсійного фонду Євген Капінус.

Євген Капінус подякував бізнесу, який продовжує сплачувати внески, виконує свої зобов’язання. Це дає змогу своєчасно фінансувати пенсійні виплати.

Як відбувається виплата пенсій в окупації?

Щодо виплат пенсій на окупованих територіях та виплат переселенцям, то голова правління поінформував, що для отримувачів пенсій через банки все залишилося без змін – банки зарахували 100% профінансованих пенсій на рахунки пенсіонерів.

Укрпошта забезпечує доставку коштів за місцем проживання пенсіонерів з урахуванням можливостей щодо безпеки. Для тих, хто отримував виплати через пошту та тимчасово перемістився у безпечні місця, є можливість отримати виплати в Ощадбанку через “Швидку копійку” або через внутрішній переказ пошти.

Якщо ж пенсію не буде отримано, Укрпошта повідомить про це і кошти буде виплачено наступних місяців.

Як поновлюється робота на деокупованих територіях?

Про роботу на деокупованих територіях Євген Капінус сказав:

“Ми намагаємось робити все можливе, щоб люди змогли отримати весь спектр послуг Фонду. Для цього максимально швидко відновлюємо роботу сервісних центрів.

Крім того, голова правління повідомив, що після звільнення окупованих територій від загарбників Укрпошта докладає максимум зусиль, щоб негайно доставляти пенсії мешканцям.

Загальна сума доходів бюджету Фонду за січень – квітень 2022 року становила 171,9 млрд грн (на 12,3 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року).

На пенсійні виплати за травень направлено 48,7 млрд. грн., у т. ч. 10,6 млрд. грн. – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 38,1 млрд. грн. – через уповноважені банки.

У травні органами Фонду надано 597,2 тис. послуг. Щодня надається близько 30 тис. послуг.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли працюючі пенсіонери почнуть отримувати підвищені пенсії.

Нове на сайті