Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедики назвали кашу, яка благотворно впливає на весь наш організм

Медики назвали кашу, яка благотворно впливає на весь наш організм

Этот материал также доступен на русском языке
Майже всі каші, які ми вживаємо, приносять користь нашому організму. Але є одна, яка просто має «золотий» впливає на весь наш організм. Причому саме цю крупу лікарі вважають одним із факторів довголіття. А все завдяки багатому складу зерна.

Ви, мабуть, здогадалися, що йдеться про пшоно.

Лейцин і гістидин надають сприятливий вплив на стан сполучних тканин, фосфор – покращує стан кісток, калій – зміцнює судинну систему, залізо – відповідає за рівень гемоглобіну, марганець – прискорює обмін речовин, фтор та кремній – покращують стан шкіри, зубів, волосся, вітаміни групи В – покращують зовнішній вигляд, виводять із організму шлаки, фолієва кислота є натуральним заспокійливим засобом.

Пшоно радять вживати при порушенні обміну речовин, надмірній масі тіла, проблемах із кровоносною системою, для поліпшення загального стану організму. Воно нейтралізує негативну дію жирної їжі, перетворюючи «поганий» холестерин на «хороший».

Пшоно сприяє очищенню організму, гальмує ріст пухлин, має сечогінну дію, допомагає прискорити процес зрощування зламаних та зміцнення пошкоджених кісток, загоює рани, сприяє з’єднанню м’яких тканин, зміцнює м’язову систему.

Вживання пшона та цілющих напоїв на його основі допомагає при гіпертонії, панкреатиті, цукровому діабеті, хворобах печінки, сечовому міхурі, звичайно ж, нирок.

Воно дуже корисне для всієї сечовивідної системи: виводить пісок, каміння, допомагає при жіночих хворобах та циститі.

Настій пшона для здоров’я нирок

Цілющий вплив на нирки та сечовий міхур має настій пшона. Приготувати його легко. Склянку пшона промити теплою водою, висипати в трилітрову банку і залити гарячою водою. Настоювати ніч при кімнатній температурі, накривши чимось теплим. Вранці у воді з’явиться біла суспензія – дуже корисна. Пийте рідину по півсклянки 5-6 разів на день. Коли настій закінчиться, заливайте пшоно знову водою і настоюйте. Пийте, доки не зміниться смак. Тоді потрібно брати іншу склянку пшона та повторити процедуру. Курс – три тижні.

Звичайно, перш ніж починати самолікування пшоном, потрібно проконсультуватися з лікарем, це стосується настоїв. А ось готувати кашу з пшона, супи та інші страви – це лише для користі здоров’ю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи правильно ви зберігаєте крупи і муку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні