Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВід яких хворіб допоможуть рецепти індійської аюрведи?

Від яких хворіб допоможуть рецепти індійської аюрведи?

Этот материал также доступен на русском языке
З усіх древніх методик лікування індійська аюрведа найвідоміша у світі. А перші свідчення про лікування за допомогою її рецептів з'явилися понад три тисячі років тому.

Аюрведа дуже вплинула на розвиток східної та європейської медицини, і її визнає навіть Всесвітня організація охорони здоров’я. Ще в незапам’ятні часи індійці практикували лікування фізичних нездужань шляхом психологічного впливу і були впевнені, що краще за будь-які ліки людині здатні допомогти оптимізм і віра у зцілення. Іншими словами, у Стародавній Індії існував різновид сучасної психотерапії. На високому рівні також були і санітарно-гігієнічні знання стародавніх індійців, які проповідували чистоту не лише душі, а й тіла.

Закони, за якими працювали древні цілителі Індії, узгоджуються із заповідями сучасної медицини: лікування та попередження захворювань, підвищення якості життя та розвиток свідомості. У давньоіндійських трактатах аюрведи збереглися рецепти, що містять понад 600 лікарських засобів. Для лікування своїх пацієнтів індійські цілителі завжди використовували лише натуральні продукти.

Ми пропонуємо кілька рецептів давньоіндійської медицини, проте пам’ятайте: який би рецепт ви не використовували, консультація сімейного лікаря ніколи не завадить. Адже про деякі особливості свого організму ви можете не знати.

Для суглобів і серця

 Індійські цілителі радять для покращення рухливості суглобів, загального стану та концентрації уваги щодня двічі на день – натще і після 15 годинивживати 0,5 столової ложки меду і 0,5 столової ложки кориці, розведених у склянці води.

Також допоможе кориця серцю та дихальній системі – як профілактичний засіб проти інфаркту і для зниження рівня холестерину щодня з’їдайте на сніданок шматочок білого хліба, намазаний медом і посипаний корицею.

Від болей у спіні

Щоб позбутися болю в попереку, потрібно приготувати компрес із 2 чайних ложок порошку імбиру, 1 чайної ложки куркуми та 0,5 чайної ложки меленого перцю чилі. Все це змішати з теплою водою, нанести на тканину і закріпити на хворому місці. Якщо у вас шкіра дуже чутлива, стежте, щоб не було опіку.

При нудоті та заколисуванні

При нудоті візьміть 4 столові ложки сухих подрібнених ягід барбарису, залийте їх 0,5 л води і кип’ятіть 30 хвилин. Процідіть, доведіть обсяг до вихідного і вживайте по 50-100 г 2-3 рази на день.

При заколисуванні та морській хворобі допоможе 0,5 чайної ложки імбиру, розчиненого у чаї або мінеральній воді. Випити за півгодини до подорожі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні