Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо потрібно для зміцнення кровоносних судин?

Що потрібно для зміцнення кровоносних судин?

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що здорові кровоносні судини у кілька разів зменшують ризик виникнення інсультів та серцевих нападів. У забезпеченні нормального стану їхніх клітин важливу роль відіграють харчування та спосіб життя.

Що шкідливо для кровоносних судин

«Шрами» та «дірки» на внутрішньому шарі судин найчастіше утворюються у курців. З роками токсичний тютюновий дим руйнує еластичні трубчасті утвори. Також шкідливі для судин надлишок цукру, споживання хімічних речовин разом із ковбасами, консервами, кондитерськими виробами, а також трансжирами, які можуть бути в майонезі, кондитерських виробах, дешевих сортах твердого сиру та інших продуктах.

Барвисті продукти для здоров’я судин

Щодо корисних продуктів, то багато з них мають насичений колір. Це, зокрема, перець, помідори, столові буряки, ягоди, огірки, абрикоси, що містять так звані множинні фенольні сполуки. Вони захищають клітини кровоносних судин від вільних радикалів. Тому потрібно їсти якнайбільше «барвистих» продуктів. Щоб зберегти судини здоровими, не відмовляйтеся від фізичних навантажень. Особливо піде на користь ходьба чи біг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні