Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатХто заплатить за пошкоджений автомобіль у результаті воєнних дій?

Хто заплатить за пошкоджений автомобіль у результаті воєнних дій?

Этот материал также доступен на русском языке
Від початку війни в Україні збільшилася кількість заяв про настання страхових випадків, пов'язаних із ДТП. Що робити, якщо ви стали учасником ДТП або ваш транспортний засіб пошкоджено чи знищено внаслідок воєнних дій?

Про це розповіла управляючий акціонер СК “Арсенал Страхування” Марина Авдєєва, пише Finance.ua

Експерти порадили при ДТП використовувати європротокол навіть у разі відхилення від процедури, наприклад, якщо не всі учасники аварії застраховані.

Генеральний директор Національної асоціації страховиків України (НАСУ) Денис Ястреб порадив повніше фіксувати ДТП у вигляді фото- та відеоданих, зберігати їх та за першої ж можливості надавати у страхову компанію.

Якщо автомобіль пошкоджено або знищено внаслідок військових дій, то відшкодовувати збитки має країна-агресор, переконаний Денис Яструб.

За словами генерального директора НАСУ, страховики виявили готовність взяти участь у розробці необхідного правового механізму. Експерт припустив, що в даному випадку доцільно було б розробити процедуру, аналогічну до нещодавно запущеної в «Дії», – там з’явилася можливість направити заявку на відшкодування збитків за зруйновану нерухомість.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні