Морква
У цьому овочі містяться арабіногалактани, тому він є відмінним природним пребіотиком, компонентом їжі, який не перетравлюється та не засвоюється у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту. Обробка пребіотика відбувається у мікрофлорі товстого кишечника, що стимулює її зростання та життєдіяльність.
Земляна груша, або топінамбур
Цей коренеплід також є природним пребіотиком і насичений корисною клітковиною. Топінамбур – низькокалорійний, проте досить ситний продукт.
Редіс
У ньому містяться спеціальні полісахариди, завдяки яким у шлунково-
кишечнику виникає оптимальне середовище для корисних бактерій Редиска насичує не тільки шлунок, а й мікрофлору кишечника.
Зелена цибуля
Цей продукт містить велику кількість клітковини, флавоноїдів, марганцю, а також вітаміну А, який сприяє швидкому відновленню стінок кишечника.
Спаржа
Вона багата на інулін, який позитивно впливає на мікрофлору. Крім того, спаржа сприяє схуднення. У ній містяться речовини, що відновлюють стінки кишечника, та магній, який відповідає за виробництво ферментів.